previous pauseresume next

نكاتي در مورد تغذيه دوران كودكي و نوجواني براي پيشگيري از بيماري هاي مزمن بزرگسالي

مطالعات اپيدميولوژيك متعدد نشان دهنده نقش اساسي تغذيه دوران كودكي و نوجواني در بروز و يا پيشگيري از بيماري هاي مزمن از قبيل چاقي ،پرفشاري خون ،ديابت ،استئوپوروز (پوكي استخوان) و ديگر بيماري هاي مشابه در سنين بعدي هستند.

هم زمان با روند روزافزون چاقي و بيماري هاي قلبي عروقي ،فراواني ديابت نيز به سرعت رو به افزايش و سن ابتلاي به آن رو به كاهش گذاشته است.در سال ۱۹۸۵ ميلادي ،نزديك به ۳۰ ميليون نفر در جهان به ديابت مبتلا بوده اند و در دهه ي بعدي اين تعداد به ۱۳۵ ميليون نفر و بر اساس آخرين آمار مربوط به سال ۲۰۰۰ به ۱۷۱ ميليون نفر رسيده و پيش بيني مي شود تا سال ۲۰۳۰ به ۳۶۶ ميليون نفر برسد.انتظار مي رود بخش اعظم اين روند رو به افزايش در كشورهاي در حال توسعه رخ دهد كه به نظر مي رسد به دليل رشد جمعيت ،بي تحركي و چاقي روزافزون در اين قبيل مجامع باشد.به علاوه بيشتر مبتلايان در سنين ميانسالي يعني ۴۵ تا ۶۴ سالگي خواهند بود كه بخش عمده اي از سال هاي مفيد زندگي خود را به دليل ناتواني ناشي از عوارض بيماري و يا مرگ از دست خواهند داد.

از اساسي ترين موارد در اين رابطه ،پيروي از الگوي غذائي سالم ،فعاليت جسمي منظم و دوري از دخانيات است .

شیوه زندگی سالم

آموزش در مرکز تحقیقات